Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

lauantai 30. toukokuuta 2009

Raporttia 9,5kg järvilohesta


Terve Mika!

Perjantaina 22.5 olin yksin uistelemassa, kuten yleensäkin. Päivän päätteeksi klo 15:20 kala kiinni uloimmasta plaanarista, 15 g:n takaa. 20 minuuttia pientä härdelliä, toisella kerralla kala haaviin ja veneeseen. Järvilohi kävi VK-raksiin, väri Clear, syöttinä muikku 13 cm, siima keskireiästä sisäkautta vavalle. Punnitus Rapalan digivaa`alla antoi lukeman 9,6 kg. Kalan verestyksen jälkeen ajoin kaupalle, jossa virallinen punnitus antoi lukeman 9,5 kg. Kalalla pituutta 91 cm.

Terveisin,Kari Kekäläinen

torstai 28. toukokuuta 2009

Uutuusväri VK-Raksiin

Tuomme markkinoille erinomaisia tuloksia saavuttaneen uutuusvärin joka on nimeltään "Klunssila" Väritys on havaittu erinomaisen toimivaksi vänernin, simriksen ja ahvenanmaan vesillä. Uutuus saatavana nettikaupasta, sekä joiltan jälleenmyyjiltämme. Tuotekoodi:Gold 770

tiistai 26. toukokuuta 2009

Ahvenanmaalla talkoot jatkuu

Tänään Team Rautiolta rapsaa 10+ Lohi VK-Raksi Klunssila. Team Salmomatic 10,32kg ja 16,2kg lohet VK-Lapinkulta ja VK-Sini/Vihreä kromi.

Lisäksi Mikkelin taksikuskeille ja varsinkin vanhemmalle niistä, eli Reijolle napsahti elämänsä synttärilahja. Isä ja Poika Tiusasen muodostama tiimi kampesi laitojen sisäpuolelle lohen joka oli 125cm pitkä ja painoi 19.280kg Tästähän se on mukava aloittaa juhliminen. Onnea kaikille!!

Kyllä nyt on niin väärin viettää laatuaikaa kotosalla<:-(

(Kuvassa Tincan Tonyn ja Dirty Teron Päivän saalis)
Mika

maanantai 25. toukokuuta 2009

Team Känkkäränkkä voittoon Ahvenenmaalla

Marko Suppalan kipparoima venekunta voitti suvereeniin näytöstyyliin Ahvenanmaan kilpailun. Sama venekunta vei suurimman kalan kilpailun, sekä kokonaiskilpailun nimiinsä. Voittoisa Tiimi luotti VK:n valmistamiin välineisiin niin raksihuppu, kuin houkutinlevy valinnoissa ja luottamus palkittiin hienolla tavalla. Kunhan savu hälvenee, niin koitan saada heiltä faktoja väreistä, uittotavoista ym. kiinnostavasta tänne.

Kyseinen voitto on jo toinen Suppalan tiimille ahvenanmaalla, edellisen kerran tiimi juhli voittoaan v.2007

Syvä kumarrus ja hatun nosto voittajille.

Mika/Vesa
VK-Trolling

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Åland

Viestiä Team Rautiolta. Lohi n.8kg VK Ruotsinlippu., syötin koko normaali n.14cm

Eilen Team Pandalookin sijoitus 4. kalat Kelta vihr kromi ja lapinkulta VK + iso syötti. Tänään pandalookilla toistaiseksi vain takilakarkuutus.

lauantai 23. toukokuuta 2009

Järvilohi 9,5kg

Sain tänään puhelun Kekäläisen Karilta, jossa hän ilmoitti saaneensa Etelä-Savolaiselta järveltä eilen 9,5kg järvilohen VK-Raksilla. Hupun väri clear. Kuvia ja rapsaa luvassa myöhemmin ensi viikolla. Kari oli hieman salamyhkäinen tarkan saantivesistön suhteen.

Onnea saamamiehelle
Mika

maanantai 11. toukokuuta 2009

Raporttia Simriksestä

Sain viestiä Saksalaiselta Martin Gaertnerilta, joka väsytteli viisi hienoa kalaa tänään Simriksestä. Ohessa alkuperäinen viesti. Onnittelut saamamiehelle.

"Hello Mika,

I'm sending you a picture of my today's catch in Simrishamn. All fish were caught with Löja on VK Baitholder. The fish were 11.9/9.5/8.3/6.6 and3.8 kg in weight.

Best regards
Martin Gaertner
http://teammossen.blogspot.com/"

torstai 7. toukokuuta 2009

Lohi 6kg

Viestiä Veskulta Porkkalasta.

maanantai 4. toukokuuta 2009

Team PoPon Jonin ja Huurun kauden avaus Porkkalassa


Harjun Jonin raporttia kevään ensimmäisestä vetopäivästä Porkkalassa.

"PORKKALAN TESTIRETKI Oman kaluston testiretki porkkalaan oli kyllä huippu startti.. Kalaa tuntuu olevan. Aamulla puol 9 maissa rannassa ja siinä potkurin vaihtoon rupesimme kun oli tuota heittotaimenrokkoa lapojen kärkiin tullut , siis hieman rullalla :). Potkurin vaihto sujui hyvin paitsi että kaikuluotaimen anturin varsi katkesi kun matalaan perän vedimme "TYHMÄSTÄ PÄÄSTÄ...jne..." sitten tapseja kiinnittelemään vapoihin ja uutta itsemaalaamaa VK:ta vetoon. Tankkaus ja veneellä kohti kålbodanin ulappaa.

Eilisestä oli porukoilta tietoa lämpimämmästä vesimassasta kanjonin kapeikolla jossa lohet olivat. Kanjonille mennessämme huomasimme että kengän päällä ja etenkin eteläreunalla oli noin puoli astetta lämpimämpää vettä , mutta jatkoimme välineitä laitellen kuitenkin kohti kanjonia 2.1 knots vauhdilla ja kun oli melkein kaikki vavat laskettu niin 15m vaparilla ollutta dipsyä kyydittiin tiheiden potkujen saattelemana. Lyhyen väsytyksen jälkeen kyytiin 4,5kg hopeakylki ja veden lämpöhän oli tuollainen 5 astetta tärppipaikalla , mutta se lämpimämpi vesi olikin kadonnut yön aikana joten iso kierros kanjonin eteläpuolelle missä vesi vain tuntui kylmenevän eikä kalaakaan lisää kuulunut joten päätin etsiä tuota lämpöä lähempää kenkää kun siellä oli tullessa hieman lämpimämpää. Siinä 12.30 aikoihin tulin kengän käyrän tuntumaan ja sitten vesi alkoikin lämmetä ja nousikin tuosta 5c lämmöstä hyvinkin nopeasti yli 6c lämpöön ja heti tärähti plaanarista 40g painon takaa ja Huurun kepittämänä kalaan koukunreikä kylkeen (7.4kg) , siinävaiheessa tajusin että nyt löydettiin se oikea vedenlämpö ja nyt pitäisi vain etsiä missä parhaat parvet olivat ja ajoin läpi koko lämpimän vesimassan jotta tietäisin kuinka laaja "lämpötasku" on kyseessä ja taskusta yli. Tasku oli tuollainen 1-1.5km kokoinen läntti jossa oli siis 1.5 astetta ympäröivää vesimassaa lämpimämpi vesi.

Täkyparvet olivat matalien päällä joten lohta kannatti koittaa matalimpien pattien reunoilta kunhan pysyisi tuossa lämpimässä vesimassassa ja tiesin sopivassa paikassa olevan patin jota ei näy kartassa ja ajoinkin siitä sisään tuohon lämpötaskuun ja sanoin kaverille että kunhan tuosta 30m vedestä päästään 50m veteen niin ottaa!!!! ja sitten alkoi syvenemään ja kun päästiin 50m käyrälle niin katsoin kaiussa olevaa kaarta ja sanoin et nyt olis 1 sektorilla ja samantien takilasta tärähti! kala kuitenkin irtosi kun tumpuloin kepin ja jarrun kanssa (pikkukala) joten ei isommin pattiin ottanut kun kuitenkin oma teoria toimi..... UUKKARIT ja takaisin samaan penkkaan toisesta suunnasta ja silloin plaanarista vietiin ja heti perään myös viereinen lähti joten TUPLAT.... Minulle taas pienempi kala ja Huuru kepiittää suurempaa......Oli mielenkiintoinen kokemus koukata itse kala mitä väsyttää... pari kertaa ohi ja kala säntää jarrun ollessa kuitenkin melko tiukalla jottei liian kauas menisi kun toinen kala oli vielä Huurulla väsytyksen kohteena....oma kalani vaihtoi vielä puolta ja sain kuin sainkin itse koukattua tuon pikkuisen 5.5kg.... Huuru jatkoi väsytystä ja huomasimme paremman olevan kyseessä kun ei antaudu millään....melko kovalla kädellä Huuru kuitenkin kalaa komensi joten hieman väsymätön kala saatiinkin veneen vierelle ja välillä meni hieman ohikin... ei kuitenkaan antanut koukata vaan piti sen puolimetriä koukkuun varaa ettei vaan ylettynyt.... kolmas tai neljäs tavoittelu kuitenkin väsytti kalan ja se tuli koukkausetäisyydelle muuttaen kuitenkin suunnan veneen alle joten pikainen koukun kääntö ja humps "KOUKUSSA ON" ja oli myös takilavaijerin ympärillä joten hieman pyörittelyä jotta sai sen vaijerista irti... Huurun ensimmäinen kommentti oli kun kala makasi lattialla "OLENKO NEVANSIKA OLENKO?" kala oli kuin lahna lyhyt ja tosi paksu possu..9.9kg verestettynä. hieno taistelu päättyi kuitenkin nevansian häviöön.

Totesin että eiköhan tämä riitä kun on jo 4 kalaa kyydissä ja aikaakin käytetty vain 6h ,joten välineet ylös siitä paikasta , klon ollessa 16.00 ja kotiinpäin... Käsittämättömältä tuntui tuo lohien syönti noin kotivesillä ,tosin en ole moista lämpötaskuakaan löytänyt aiemmin että 100m matkalla saattaa lämpö nousta 1.5 astetta avomerellä. Kunhan tuo lämpötasku sekoittuu niin mahtaako enään juhlaa ollakkaan ???? T:POPO J.Harju ps. Yksi kaloista tuli vk2 vihreäkulta levyn takaa ja VK hupuilla toki kaikki ;)"
Onnea hienosta aloituksesta
Mika/Vesku

lauantai 2. toukokuuta 2009

Uusia raportteja.

Tuoreita englanninkielisiä raportteja kuvineen ja videoineen viime aikojen kalastuksesta ruotsissa, löytyy tuosta oikeassa palkissa olevasta vk-trolling linkistä.

Tuossa hieman merilohen uistelun ekakertalaisen tyylinäytettä. Helppoa hommaa, kun vartinpäästä aloituksesta pääsee kymppikerhoon:-)

perjantai 1. toukokuuta 2009

Team Iceboxin raportti Vänerniltä



Tervehdys!!!

Uisteluviikko Vänernillä takana. Viikko oli elämysten täyttymys kiitos VK-Tuotteiden. Vedimme 5 1/2 päivää pommikuopan ja fjällbankenin välissä. Ensimmäisenä päivänä 70% hupuista oli VK:ta ja loppuajan 100%. Houkuttimina käytimme pääsääntöisesti VK 2 isoa ja pientä. Saaliimme luonnonlohet: 8+, 6+, 4+ ja 3kg Istukkaaat: 9,4kg 92cm, 6,75kg, 5,2kg, 4,3kg, 4,1kg, 3,7kg, 3,5kg ja 3,2kg. Laitan oheen kuvat 9,4kg kuvassa myös kippari Jarkko Lipsonen ja toinen kuva 6,75kg kuvassa Ossi Suonpää. Yhteiskuvassa koko päivän otettavat 9,4kg, 6,75kg ja 3,7kg. Kaloja saimme pinnasta 10g ja 30g takaa, sekä takilasta 35 ja 45 ft. 6+ Luonnonkala lähti dipsystä lyhyen tapsin takaa. Hupuissa käytimme pääsääntöisesti keskireikää ja siima kourunpuolelta vavalle. Kala laitettiin huppuun vatsapuoli ylöspäin. Kirkkaalla kelillä toimivat kromivärit ja pilvisellä kromi sekä glow. Kaikki värit olivat sini- tai vihreäsävyisiä. Levyistä parhaiten toimi VK2 Popcorn takilassa.


TEAM ICEBOX / Jarkko Lipsonen
SUOMEN LOHISEURA R.Y.

Onnittelut hienosta reissusta
Mika/Vesku