Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Team Känkkäränkkä voittoon Helsingissä.

Voitokkaat kalat sunnuntailta.
Suomenmestarit 2009

Joukkue Suomenmestarit 2009

Tänään päättyneessä Merilohenuistelun SM kilpailussa voiton vei Team Känkkäränkkä joka jatkoi lohien sekä kilpakumppanien kuritusta siitä mihin se Ahvenanmaalla keväällä jäi. Känkkäränkän Marko Suppalalla ja Jari Katajalla oli yhteensä 4 lohta, joista suurimmat 2kpl 13+ kg kalat tulivat sunnuntaina, nostaen venekunnan reilusta takaa-ajo asemasta voittoon. Nämä tosi lohimiehet luottivat jälleen kerran vain VK-Raksilla + flashereilla uimaan opetettuun salakkaan. Suppalan venekunta kuului myös VK-Trolling 2 joukkueeseen, joka Markon tuloksen ansiosta nousi myös Suomenmestariksi, eli Känkkäränkälle tuplamestaruus sekä Sunnuntain paras venekunta, josta heltisi pääpalkintona olleen 9,9hv Yamaha perämoottorin lisäksi 2,5hv Yamaha.

Kilpailussa nähtiin puntarilla myös Jättiläislohi, joka painoi 21,287 kg ja on tietääkseni suurin vapavälinein Suomenlahdesta pyydetty lohi, sekä toiseksi suurin Itämerestä täkyraksilla pyydetty kala. (Juha Merilä simris -07 21,95kg) Lohen sai venekunta Team Siivikkala ja kalan väsytti Antti Lahtinen. Onnea!

Kilpailussa koettiin muutenkin ennenkokemattomia hetkiä, sillä puntarille tuotiin kolmen päivän aikana mieletön lohisaalis yhteensä 203kpl merilohia!!!

Oma tuloksemme ei ollut häävi, kolme karkuutusta/tärppiä ja hitusen vajaa 6kg lohi puntariin, joka oikeutti saamaan kuitenkin nimen tuloslistaan:-) Joukkueemme Team VK-Trolling 1 oli kilpailussa kahdeksas.

Onnittelut kaikille, loistavasta tuloksesta ja mukavasta seurasta.
Mika & Vesa

"Mistä näitä lohia oikein tulee? No Suomenlahdelta tietenkin!!"

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Juhannuksen jälkeistä kuhaa


Kävimme viime yönä jälleen uistelemassa kuhaa tutuilla apajilla. Alkuun vaikutti hiljaiselta, kunnes löysimme paikan ja muutamassa hetkessä saimme saaliiksi 6 kuhaa joista kaksi pienintä n.1,5kg kalaa pääsi jatkamaan kasvuaan. Veneeseen nostimme kuhat 2kg, 2,5kg, 3,7kg ja 4,4kg joten kuhan uistelu on sujunut tänä vuonna aivan loistavissa merkeissä. Mielestäni suurin kiitos mainiolle menestykselle piilee hankkimissani Karikko 13cm vaapuissa, joista tällä kertaa nousi esiin siniselkäiset värit. Suurin tosin tuli samalla oranssi/mustalla joka antoi suurimman kuhan myös juhannuksena, mutta muutoin sinisävyiset dominoivat aurinkoisen päivän jälkeisissä tapahtumissa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tuota Karikkoa, karsii pikkukaloja tehokkaasti ja uintisyvyys on kohdallaan. Pienellä lisäpainotuksella on myös helppo säätää syvyyttä, mikäli tarvitsee upottaa enemmän. Myös hauki on ihastunut noihin ja tälläkertaa vapautimme 4 mukavan kokoista haukea, suurimman painaessa n.5kg.

Seuraavaksi siirryn hinaamaan rakseja merilohi mielessä Helsingin SM-kilpailuihin, tarinaa tuosta tulee mikäli jotain kerrottavaa ilmenee.

Kireitä siimoja
Mika

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Juhannuskuhaa


Kävimme juhannuspäivän yönä lähivesillä uistelemassa kuhaa ja tällä kertaa onnea olikin reilusti matkassa. Saimme neljä upeata kalaa jotka painoivat 2,3kg/3,2kg/5,55kg ja 5,7kg Kaikki kuhat ottivat Karikon 13cm vaappuun, joita mielelläni käytän hauki ja kuha kalastuksessa, sillä kokemukseni mukaan kyseessä on yksi parhaista, jollei paras yleisvaappu kyseisille petokaloille. Suurin kuhista on uusi ennätyksemme.

Kireitä siimoja
Mika

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Taavilan veljekset Yöveden lohikuninkuuskisan voittoon

Ari ja Jouni Taavila, voitti vuoden 2009 Yöveden lohikuninkuus kilpailun, johon starttasi tänä vuonna mukaan 70 venekuntaa. Taavilat saivat saaliiksi järvilohen jolla painoa pyöreänä 7kg ja pituutta 86cm. Voittajat vetivät Käenniemen selällä ja käyttivät syöttinä kuoretta, joka tarjoiltiin VK-Raksin avulla. Kala otti plaanarista 50g painon takaa fl.oranssi/musta väriseen glow pohjaiseen raksiin. Alun rajun lähdön jälkeen kala oli kypsä haavittavaksi n. 10 minuutin kuluttua. Kyseessä on näiden pitkänlinjan kilpauistelijoiden uusi järvilohi ennätys.

Team VK onnittelee

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Haukikalastusta

Olin illalla heittokalastamassa haukea asiakkaiden kanssa. Hauki puri sateen jälkeen mainiosti ja saimme kolmen tunnin aikana 17 haukea, sekä menetimme muutamia. kaloista 2 kpl valittiin asiakkaalle ruokakaloiksi ja loput pääsettiin takaisin. Yhtään jättiläistä ei onnistuttu saamaan, vaan kyseessä oli perus järvikokoiset kalat, suurimpien painaessa muutaman kilon.

Mika

torstai 11. kesäkuuta 2009

PoPo Porkkala

Joni ja Hannu tempaisi tänään Porkkalasta taas komeat kalat. Ohessa Jonin Rapsa.

"Aamulla lähdimme Hannun kanssa vesille ja kengän suustaan tietysti ;) kantapään itä/pohjoispulelta välineitä laskuun ja kun kuudetta vapaa laskimme niin alkoi siima käsissä nykimään ja lohihan se siellä vei römppämahasalakkaa heti (ihme kun ei veneestä hakenut) vapa käteen salpa kiinni ja räikkä päälle ja jarru sopivalle...lyhyehkön ja epätasaisen taistelun hävisi lohi ja "hän" painoi hieman yli 8kg. Kääntö takaisin ja kun oli kaikki välineet laskettu niin melko pian nappasi taas SAMAAN laitteeseen.... pinkki VK violetilla selällä sekä täplillä varustettuna ja Hannulle vapa käteen...Hannu kummasteli kalan liikkumista ja sanoi että taitaa olla taimen...oikein arvattu 4.3kg tane kyytiin....siis samalla niskareijällä ja pinkki uv violetti koneella jolla juuri aiemmin tuo 8+ väsytettiin. Sitten keli kirkastui ja olikin hiljaisempaa kunnes taas iltasella palasimme kengän kantapäälle ja aloimme nostamaan välineitä..Perä oli jo tyhjätty kun katolla parkaisi kun henkeä olisi hyeenalta viety , tuntui että pen 330 räjähtää justiinsa. 100m suoraa huutoa ja hetken pysäys ja uusi kova spurtti..hyvä taistelu kuitenkin päätyi taas meidän eduksi ja veneeseen 11.7 kg nousulohi...OLIHAN HÄTÄNEN....tuo viimeinen otti kirkas/hopea teipatun ison VK2 levyn takaa pienellä painolla varustettuun ja ulkona plaanarissa vedettyyn, VK punapinkki kromi huppuun..... loput vermeet ylös ja kotirantaan ottamaan pari pönötyskuvaa ja toteamaan että on tuossa Porkkalassa lohia ihan hyvin.

Kireitä kaikille lukijoille
T: J.H POPO"

Onnea taas saamamiehille
Mika/Vesku

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

12,5kg lohi Haapasaaresta

Sami Team Satunnaisista Saaliista laitteli rapsaa tänään pyytämästään nousulohesta.

Moi!

Oltiin tänään Kangaspunnan Jussin kanssa Haapasaaressa lohen perässä. n. klo 12 lähti uloin plaanari peruuttamaan rauhallisesti, tuloksena 12,5 kg jokeen nouseva lohi. Kalalla pituutta 101 cm. Ottipelinä Vihreä/keltainen kromi VK, keskimmäisellä kourureiällä vedettynä. 15 cm salakka. Olipa kerrassaan hieno ilma yrittää...

-Sami-
Onnet taas
Mika