Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Team Känkkäränkkä Åland

Suppalan Marko sai ahvenanmaalta tänään 15,6kg/112cm lohen jolle kelpasi kaksi raksia samalla kertaa, muutaman sekunnin välein. Toisessa tapsissa oli VK-levy, toinen vapaastihengittävä. Kalalle kelpasi samalla kertaa sekä pieni että iso VK-huppu, ei tainnut osata päätää, niin otti molemmat:-) Molempien raksien koukut oli siististi vierekkäin kiinni syvällä nielussa. Olikohan tuo nyt se tuplatärppi vai mikä se oli?

Myös Team Evil on ilmoittanut ahvenanmaan päiväkirjaan tänään 14,6kg lohen VK-Raksin Ruotsilippu värillä ja VK1 ruotsinlipun värisellä
levyllä.
Onnea saamamiehille, kisa alkaa huomenna.
Ohessa linkki ahvenanmaan päiväkirjaan, jonne näin kisan alla on tietoja tullut tosi niukasti, vaikka kalaa kuuluu tulleen melko mukavasti.
Mika

torstai 20. toukokuuta 2010

Järvilohi 6,9 kg

Rutasen Sauli laittoi mailiin raporttia komeasta alkukauden lohesta, joka oli tärpännyt takilassa vedettyyn VK:n pikkuraksiin, värissä Rainbow. Kala on noussut ihan kotimaan vesiltä, saantivesistöä ei Sauli muistanut mainita:-) Ohessa raporttia:
"Tänään hyvä lähtö takilasta. järväri 83cm ja 6,9kg. Haki VK-pikku raksiin(glow 842s), jossa syöttinä n. 10cm salakka. Vetonopeus n. 3,3km/h ja kourunpohjasta iso hidas pyörähdys! Kyllähän se tärpistä poistu pohjoseen heti 50 metriä:)

T.Sauli"

Onnittelut saamamiehille!
Mika/Team VK

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Uusi vene kalastusmatkailu käyttöön

Sain viimein uuden veneen kotiin, pitkän tehdastoimitus odotuksen jälkeen. Nyt alkaa ankara varustelu, jotta veneeseen saadaan kaikki kalastus, navigointi ja turvallisuus varusteet paikoilleen. Voit varata korkealaatuisen kalastusmatkasi Saimaalle uudella kalustolla, kesäkuun alusta alkaen. Veneeseen sopii mukavasti kalastamaan 7 asiakasta. Tällä hetkellä on varattavissa aktiivisia heittokalastus ja uistelumatkoja pienemmille ryhmille Buster X veneellä, josta löytyy lisätietoja kotisivuilta. Kysy lisätietoja sekä tarjoukset sähköpostilla tai soittamalla.
Mika 0400-907234

Takilakamera tärppi

Katso video, jossa näkyy kuinka utelias lohi lopulta menettää malttinsa ja tärppää syöttikalaan. Nähtävissä täällä

lauantai 15. toukokuuta 2010

Jälleen suurlohi Vänerniltä

Charter kippari Tommy Högkvist, laitteli raporttia tänään. Oli saanut hienon 11kg lohen VK:n värillä 737. Kyseessä on kipparin kautta aikain jo kolmas 11kg:n ylitys. Raportti löytyy täältä.

Kateellisena onnitellaan:-)

T.Mika/VK

Isoa kalaa Vänerniltä


Team Bomsvängen raportoi mailiin keskiviikkoisesta "miehen kokoisesta" jätti lohesta. Kalalla painoa 11.150kg ja pituutta 104cm. Ottipelinä VK-Raksi UV Watermelon ja Uusi pienempi VK-Salmon Flasher värissä UV30

Alkuperäinen lyhyt rapsa löytyy täältä.
Taas pitää vaan kateudesta vihreänä tyytyä onnittelemaan:-)
Mika

lauantai 8. toukokuuta 2010

Raporttia Vänerniltä, Team Kalax

Mailiini tupsahti Team Kalaxilta reissurapsaa huimasta kalastuksesta Vänerniltä.

"Reissu ajoittui huhtikuun loppupuolelle (14-21.4)Majoituimme Askevikin mökkikylään, jossa oli jopa sauna!?

Kolme ensimmäistä päivää uistelimme Brömmön pohjoispuolella ja loppureissun Fällbankenilla. Vesille pääsimme ensimmäisenä päivänä n, klo 15, eikä ensimmäisiä kalatapahtumia kauaa tarvinnut odotella. Saldo ekana iltana n, 10 tärppiä, joista kyytiin 2*3,5kg ja 5kg.

Ensimmäinen aamusyönti yllätti meidät täysin, ensin tärppi takilaan/alamitta takaisin ja sen jälkeen alkoikin lohia napsahdella kiinni sitä tahtia ettei edellisiä kerinnyt saamaan ylös. Tyynen rauhallisesti :) otimme kaloja kyytiin, lähimmästä aloittaen. Vain yksi kala pääsi omin avuin irti näistä seitsemästä. Neljä kaloista oli otettavia 3,8-5,5kg. Puolenpäivän jälkeen lähdimmekin jo perkuu hommiin, kun oli kiintiö täysi.

Toisen päivän saldo oli 7 mitallista otettavaa joista pienin pääsi kasvamaan, painot 3,6-5,5kg. Tämän lisäksi oli lukematon määrä tärppejä, alamittaisia ja luonnonkaloja.

Kolmas vetopäivä alkoi myöskin edellispäivän tahtiin, eli vehkeitten laskuun meni useampi tunti. Muutaman raksin kun sai veteen niin jo jossain nyki kala... Jotenkin onnistuimme välttelemään istukaskaloja ja saimme uistella iltaan saakka. Kolmannen päivän saldo 3kpl 4-5kg otettavia ja taas alamittaisia ja luonnonkaloja riittävästi.

Neljäs vetopäivä menikin tuulta pidellessä rannassa. Loppu reissusta ei ole täysin varmoja muistikuvia, mutta muutama huippuhetki jäi mieleen. Reissun suurimman kalan väsytyksessäkin oli jo tekemisen meininkiä (90cm luonnonkala,vapautettu).

Meidän venekunnan saldo oli 19kpl otettuja, suurin 7kg. Kaikki mitalliset kalat olivat järvilohia, alamittaisia taimenia saimme kaksi. Suurinnosa kaloista tuli pintavesistä(1-4m), mutta myös hieman syvemmältä(10m). Syötin koolla ei ei ollut suurta merkitystä, pikku ja isompihuppu pelasi molemmat.

Hyvin kalastavia vehkeitä oli; Chrome 725, 731, 733
Glow 731
UV 107
Vk2 katkolevy Chrome 651
Vk vanhempi malli M004

Terveisin;TeamKalaxi, Haikka&Ikola"


Mallin mitoissa (7kg)
Mitä lie syöttikaloja...
Watermelon UV on puhunut (6,8kg)
Seiskatärpin satoa 3,8-5,5kg (After 7 header)

maanantai 3. toukokuuta 2010

Raportteja Ruotsin järviltä.

Englanninkieliseen blogiin päivitetty kuulumisia viimeaikaisista kalasaaliista Vänerniltä. Kotimaan kausi alkaa olemaan viimein pitkän talven jälkeen käsillä. Kireitä siimoja kaikille.
Katso Vänernin raportteja tästä