Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

torstai 10. heinäkuuta 2008

Porkkalassa tapahtuu, kelistä riippumatta.


Taas kovaa settiä lohirintamalta. Asialla PoPo 2. Ohessa heidän oma raporttinsa, päivästä Porkkalassa.

Tere tässä Porkkalan raportti eiliseltä 9.7 PoPo 2 Kinne & Hannu

Startattiin aamulla 07.00 satamasta kamojen lasku 07.30 tyyni ja loistava hinauskeli.
(Sinilevää jo pinnassa)
Kartoitettiin kengän pohjoispuolisia alueita, kalaa näytöllä siellä täällä. Aamupäivä meni rattoisasti kelistä nautiskellen ilman tapahtumia.
Iltapäivästä suunnattiin ulospäin kengän eteläpuolelle, samalla tuuli alkoi nousta.

Ensimmäinen lohi n.klo 13.45 takilan alin 21metriä uv huppu vihreällä (102) värillä. Lohella painoa 5.4 kg
Samassa hässäkässä oli lauennut sisin plaanari 60g painolla glow (824) hupulla terästettynä Perässä tuli taimen 2.7 kg joka puoliplaanissa vedettiin veneeseen.
Tuuli puhalsi mäkiluodon mittaus aseman mukaan tuolloin 8-9 m/s.

Kalat kylmään vehkeiden selvittely ja virittely, aikaa oli jo kulunut toista tuntia ähratessä. Pienen palaverin jälkeen päätettiin kumminkin että lähdetään ottipaikalle takaisin inhottavasta vastatuuli osuudesta huolimatta. Oltiin varsin pitkään jo tultu myötätuuleen ja varsinaiset ottipaikat oli jo jäänet taakse .

Toinen lohi n. klo 17.00 Plaanarin sisin 60g paino glow (824) hupulla painoa 8.8 kg ja tuulen tyyntymisestä ei tietoakaan ( 9-10m/s) väsytykset myötätuuleen, joten jo saavutettu nousu ensimmäisten kalojen ottipaikoille oli menetetty (vaan eipä ollut enää väliksikään).

Kala kylmään ja vielä vehkeitä uimaan iltahan oli vielä nuori ja keli loistava. Enää ei niin perinteisillä paikoilla tuntunut olevan merkitystä, lohi on syönnillä kun vain osuu kohdalle. Jäätiin kengän itäpuolelle sivutuuli osuuksia ajelemaan, vastaiseen ajo mahdotonta !

Kolmas lohi n. klo 19.15 takilan keskeltä 15 metriä chart (906) hupulla.
Tuuli oli tuolloin Mäkiluodon mittaus asemalla 11m/s !
Päivän saldo: Taimen 2.7kg, Lohet 5.4kg, 8.8kg, 9.7kg.

Eli VK-Huput toimii loistavasti myös kovemmassakin kelissä kun vetonopeudet muuttuvat jatkuvasti eikä tasaista nopeutta pysty pitämään.

T.Kinne

Ei kommentteja: