Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

maanantai 27. lokakuuta 2008

Vänern 2008


VK-Trolling palasi Vänernin reissulta muutama päivä ennen suunniteltua. Syynä paikalla olleet kovat tuulet. Vedimme Mellerudin kisan edellä yhden harjoittelupäivän, sekä 1,5 kisapäivää, ennen kuin kilpailu keskeytettiin. Harjoittelupäivänä löysimme ulkoa valtavia syöttikalaparvia joiden päältä saimme yhden +3kg taimenen sekä joitain muita tapahtumia. Itse kilpailun ensimmäisenä päivänä tartutimme parintunnin vedon jälkeen valtavan lohen joka nykäisi sisimmän pikkuplaanarin rajusti taakse. Kala hyppi muutaman kerran ja huomasimme sen ottaneen matkaansa myös keskimmäisen pikkuplaanarin siiman samalta puolelta. En ollut tuosta kuitenkaan kovin huolissani, sillä saahan sen aikanaan sitten purettua siimasta pois kun se tulee kohdalle.


Pumppailin kalaa kaikessa rauhassa ja se veti aina työni tulokset korkojen kera takaisin. Vääntöä ehti jatkua n.10-15min. kunnes yhtäkkiä kala oli vain poissa. Syy selvisi kun kelailin vermeet ylös. Toisen raksin koukut olivat samassa nyytissä kalan suussa olleiden koukkujen kanssa ja toinen pikkuplaanari nyppi koukut irti pikkuhiljaa. Viimeisenä ja keskeytettynä kisapäivämnä saimme vehkeitä ylöskelatessamme +3kg taimenen jpka oli päivän neljänneksi suurin kala ja nosti venekuntamme lopputuloksissa sijalle 15. Ei paljoa lohduttanut, sillä karkuuttamamme lohi oli veteenpunnittuna ja näköhavaintojen perusteella "kympin kala" joten tuon kokoisella otuksella ja taimenellamme olisimme vieneet koko kisan. Spekulointiahan se aina on mutta erittäin vähäkalaisessa 75 venekunnan kisassa ihmetuloksia ei olisi tällä kertaa tarvinnut. Loppuajan tutustuimme paikallisiin kalastusvälineliikkeisiin, sekä tapasimme useita vanhoja tuttuja kalamiehiä vuosien varrelta. Tällä kertaa näin, kalastuksellisesti reissu ei aivan ollut sitä mitä odotimme, mutta muutoin loistava reissu. Kiitos kisajärjestäjille mallikkaasta kisasta, sekä naapurimaamme mukaville kalamiehille lämpimästä vastaanotosta. Ohessa kuva normaalista syöttikalanäkymästä jota ilmestyi näyttöön aina 20-25m vedellä.


Mika

Ei kommentteja: