Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

torstai 19. marraskuuta 2009

VK-Raksi "Fastfood" Video

Tänään kokeilimme kalastuspäivän viimeisen tunnin aikana millaista on säätää raksia rauhallisesti uimaan hieman kovempaan vauhtiin. Nopeutta oli n.4,8km/h ja uinnit sai helposti pienen harjoittelun jälkeen vaikka kuinka "tappohitaiksi" Koitimme kahta erilaista vetotapaa ja molemmilla onnistui. Tuo ns. kourunpohja oli vähän helpompi, kuin pienempi uintiputki. Ohessa hieman heikkolaatuinen videopätkä aiheesta. Niin saalis, ei ollut kehumista , selityksiä kun niitä pitää kalattomuudelle tietysti aina löytyä haettiin tyynestä/sateisesta kelistä ja rajusta matalapaineesta. Yksi vapautettu +50cm nieriä pikana kokellusta nopeasta. Lähes koko päivän vedimme ns. normaalia vauhtia 3-3,5km/h josta pikkuraksilla/hakevalla uinnilla, kaksi vapautettua +50cm lohta, 1 +50cm vapautettu nieriä ja yksi takila tärppi. Pienenä lohtuna tietysti oli että kaloja ei kuulunut peilityyneltä Yövedeltä saavan tänään kukaan?

Havaintoja tuosta nopeasta oli, että alkuun vauhti tuntui aivan uskomattoman kovalta, mutta jo tunnin päästä siihen oli tottunut täysin, eikä se tuntunut enää mitenkään omituiselta. Usko tuohon nopeaan raksin uittoon lisääntyi entisestään, niin simppeliä hommaa se on, varsinkin kun kalakin merkkasi sen heti vaikka käytetty aika ja olosuhteet oli kaikkea muuta kuin suotuisat. Joissain säätö tapauksissa syöttiin sai vielä bonuksena hienosti värisevän uinnin.

Ei kommentteja: