Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Yövedeltä kuuluu

Saloniemen Jari Varkauden suunnalta soitteli ja kertoili tämän päivän retkestä Yökkärille. Olivat vetäneet toisella puolella VK-Rakseja ja toisella perinteisiä AS:n luottopelejään. Tapahtumia oli ollut mukavasti ja jos kaikki rikotut syötit ja vapautetut alamitat lasketaan, tapahtuma määrä oli 12kpl. Kaksi kaloista pääsi jatkojalostukseen lohi 3.4 kg (VK) sekä lohi n.2kg (AS) Päivän Tapahtumat jakaantuivat suhteessa 9-3 VK:n puolen hyväksi.

Yökkäriltä on myös kantautunut ikäviä uutisia, sillä ranta-asukkaat ovat ottaneet viimeviikonloppuna kalastuksenvalvojaan yhteyttä luvattomalla heiniemen alueella vetäneestä veneestä. Tuo kielletty alue on Ristiinasta tullessa heti mustasaaren takana olevalla selällä ja on käytännössä melko suuri osa selkää ja sen oikeata puolta. Lupa-alueen kartta löytyy esimerkiksi kalakortti.comista ja kalastaja itse on aina vastuussa siitä että hakee tiedot kalastuspaikastaan. Toivoisin varsinkin vierailta kävijöiltä aktiivisuutta tutustua alueen sääntöihin ja luvallisiin kalastusalueisiin, jotta välit säilyisivät hyvinä myös jatkossa kalastuoikeuden myöntäjiin. Lisäksi kevään kalastusalueen kokouksessa käytiin keskustelua uistelun harrastamisesta, liian lähellä ranta-asutusta. Koitetaan nyt tsempata ja parantaa käyttäytymistä, niin Yövedellä kuin muissakin kohteissa, sillä ei ole itsestään selvää että kalastuskunnat haluavat olla mukana lupa-alueessa, mikäli väärinkäytöksiä jatkuvasti ilmenee.

Ei kommentteja: