Tervetuloa Saimaan kalamatkojen ja VK-Trollingin raporttisivuille.

Pyrin päivittämään sivuille tietoa valmistamiemme VK-Tuotteiden ajankohtaisista asioista, sekä saamiamme kalastusraportteja niin asiakkailtamme kuin myös omasta kalastusmatkailu toiminnastani.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

PoPo 2 Ahvenanmaa


Sain vielä viestiä jälkijunassa Ahvenanmaalta palanneelta PoPo 2 teamin Kimmolta. Kimmo kertoili VK-Raksilla tulleesta uudesta ennätyksestään, joka painoi 16+ kg diverin takana. Lisäksi he saivat 8.5 kg lohen VK:hupulla, joita heidän 18 vavan vetosetissä oli 4 kpl vedossa. Kaikenkaikkiaan he saivat tänä vuonna Ahvenanmaalta 5 lohta.

Ennätyslohen väsytys olikin oma tarinansa, josta Kimmolta oheinen raportti:)

Kala tuli chrome/green 721 värillä oikean puoleisesta liuku dipsystä (Slide diver) chrome väri.
Hupun ja liuku dipsyn väli n. 2,5 metriä. PoPon huippuvirittäjän Hannun virittämänä.
Allekirjoittanut oli väsytys vuorossa.

Tarinan huvittava osio oli se, että kala lähti tärpistä saman tien sivuplaanaria kohden, koukaten sisimmän plaanarissa olevan setin mukaansa ja hässäkkä oli valmis.
Seurasi pitkä väsytys ja molemmilla PoPo 2 jäsenellä kepit kädessä toinen pumppasi kalaa lähemmäs ja toinen otti sotkeentuneesta
setistä löysiä pois. Noin 20 metrin päässä kalasta oli siima syherö, hetken arpomisen jälkeen leikkasimme plaanari kepissä olevan siiman poikki ja aloitin väsyttää kalaa siimasta.

Kalassa oli virtaa vielä niin pirusti, että 10 metrin päässä se otti spurtteja poispäin ja siima alkoi polttaa sormien välissä.
Vesi vanhin voitehista eli ei muutakuin sormiin sylkemään liukasteeksi. ( Varmaan huvittava näky näin jälkikäteen mietittynä )

Noin 50 min taistelun ja saumattoman yhteistyön jälkeen saatiin kala koukkaus etäisyydelle ja Hannu koukkasi ennätys kalan kyytiin. Paino 16+ ja pituus 124 cm !!
Eipä voi kuin toivottaa onnea saamamiehille, sitä on näköjään hieman jo ollutkin matkassa!

Ei kommentteja: